Het Overloopeffect - boekvoorstelling // Meredith Van Overloop - Triangis

De immer ravissante Meredith van Overloop, van coachingsbedrijf Triangis, schreef een boek over hoe je slechte sfeer op het werk het beste aanpakt. Het boek is hands on en ze wou dit graag doortrekken naar de boekvoorstelling. Ik ging met veel plezier aan de slag met 'het Overloop-effect' 7 hefbomen voor een betere werksfeer.

Het hele boek is eigenlijk een praktische handleiding. Waar liggen de oorzaken van een slechte sfeer en wat kan je doen om deze aan te pakken. Het leek me dan ook een goed idee om de inhoud tot leven te brengen. Meredith kan zonder problemen het publiek inpakken met haar enthousiaste vertelstijl maar had geen zin om de avond te dragen. Daarom werd er besloten dat ik zou presenteren. Ik veranderde mezelf in CEO en het publiek in mijn bedrijf. 

Het publiek kreeg gedurende de voorstelling de mogelijkheid om mee te stemmen over de sfeer. Naargelang de uitkomst werden er hefbomen toegepast. Dankzij enkele bijkomende acteurs konden er verschillende aanknopingen worden gelegd naar de thematiek door incidenten in het publiek.Naast dit overkoepelende thema was er een panelgesprek met enkele leiders over hun ervaringen met sfeer op de werkvloer. Meredith had ook voor een schitterend muzikaal intermezzo gezorgd waardoor een zeer gevarieerde en aangename avond werd. Alles behalve een doordeweekse boekvoorstelling.