Nieuwjaarsreceptie // Microflor

Begin dit jaar werd ik gevraagd om iets uit te denken rond het thema 'Transformatie'. Een leuke activiteit om de arbeiders van Microflor in Lochristi alvast iets mee te geven over het jaarthema. Een tweehondertal mensen van allerlei pluimage op anderhalf uur tijd warm maken voor een speels project... het was een uitdaging!

In eerste instantie ga ik graag aan de slag met wat er voorhanden is. Bij Microflor was dat een prachtige locatie, hoge serres waarin het zonlicht de hele ruimte in z'n greep hield. Hierin stond een spinvormige metalen constructie van de Gentse Floraliën. Daar had ze dienst gedaan als showcase voor een duizendtal witte orchideeën. Nu stond de spin een beetje eenzaam en kaal te wachten op een opkoper. 

Zouden we erin slagen om ze op een uurtje tijd te transformeren in een kleurenspektakel?

We werkten met verschillende 'stations' waarin de deelnemers aan de slag konden met materiaal (papier, stof, linten, touw,...) om de spin te transformeren. Er was een station waar de nadruk lag op het maken van papieren bloemen, een knipoog naar de bedrijfsactiviteit. 

In een andere hoek van de ruimte kregen de deelnemers de mogelijkheid om een brief, boodschap of wens te formuleren en die vervolgens te verwerken in het geheel.

In de weken na het event werden foto's van de wensen geprojecteerd in de werkruimtes van de deelnemers.

Omwille van een taalbarrière gebeurde het gros van de communicatie visueel. De mensen werken samen om de opdracht te doen slagen.

Toen het eindsignaal floot hebben we nog even een kleine safari om en rond de spin gemaakt om eens te kijken wat er nu precies allemaal veranderd was.

Opdat iedereen achteraf een goed zicht zou kunnen krijgen op wat ze nu precies verwezenlijkt hadden hebben we een timelapse film gemaakt. Zo kunnen jullie nu ook als vlieg op de muur even meekijken.

Microflor 2017 / timelapse from Intervent on Vimeo.

Dank aan Zabine voor de mooie foto's en de fijne samenwerking.