Plezier in je werkdag // OVED

Het Overlegplatform voor Energiedeskundigen (kortweg OVED) nodigde mij uit om interactief aan de slag te gaan met een groep van 150 mensen rond het thema 'POSITIVISME'.

De leden van OVED ondervinden tijdens het uitoefenen van hun job vaak problemen. Daarom was het belangrijk om ervoor te zorgen dat de energiedeskundigen een hart onder de riem kregen. Ik werkte een groepssessie uit waarbij we ons spiegelden aan de dierenwereld. De deelnemers leerden elkaar beter kennen en ervaarden zo dat ze niet alleen staan met hun problemen. We gingen een dialoog aan over het onderwerp. Alles bleef luchtig maar wel duidelijk en degelijk onderbouwd. Het was geen gemakkelijke opdracht maar de reacties waren heel enthousiast.

Na de sessie kreeg iedereen nog een aandenken mee naar huis. Zo kan iedereen tijdens een stresserende werkdag steeds teruggrijpen naar ons moment samen. Hopelijk tovert dit dan terug een lach op hun gezicht.


Toen de voorzitter van OVED mij enkele weken later op Gent Jazz herkende en vertelde dat ze het echt goed vond begon ik zowaar te blozen.