Project Silver // Curious Cats

Curious Cats is een studio voor serious games en gamification in het onderwijs en bedrijfsleven. Ze schakelden Intervent in om mee te denken rond een overkoepelende verhaallijn voor één van hun educatieve games Silver. Een opdracht op het lijf van Intervent!

Silver heeft de ambitie een mentale  “skill builder” worden. Het helpt jongeren (11-14 jaar) om denkfouten te herkennen en te evalueren om zo hopelijk minder snel te vervallen in piekergedachten. Het spel is opgebouwd aan de hand van stellingen rond herkenbare situaties en het zijn net die situaties die in samenwerking met Intervent werden bedacht. De fantasiewerelden waardoor het spel reist zijn absurd en vormen een speelse omgeving waarin de dagdagelijkse stress-situaties op een laagdrempelige manier aan bod kunnen komen.

Zo zijn er schildpadvampieren onderhevig aan nieuwe voedseltrends. En vissen op benen die sociale druk ervaren tijdens een talentenjacht. Het zit vol fantasie zonder de link met de werkelijkheid te verliezen. Het was een hele fijne samenwerking waarbij ik samen met Jill (the Curious Cat game master) in een reeks wervelende gesprekken het spel mee vormgaf.