Operatie geslaagd // Stad Gent

Op donderdag 14 april 2016 ondertekenden Gentse secundaire scholen het charter ‘Operatie Geslaagd’ in aanwezigheid van schepen van Onderwijs Elke Decruynaere en Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. De ambitie is om het aantal vroegtijdig schoolverlaters tegen 2020 met een kwart terug te dringen. 

Intervent werd ingeschakeld om de dag in goede banen te leiden. 

Ik opteerde om mijn concept op te bouwen naar analogie van de verhalen van Toon Tellegen. Dit zijn korte dierenverhalen met een positief ietwat filosofische inslag. In mijn verhaal worden de studenten vertegenwoordigd door allerlei insecten. Jongeren joelen en krioelen en ik dacht meteen aan de gezellige naarstigheid van een leger mieren. Ze werden dus een visuele doorloper en werden gebruikt om hand-outs, uitnodiging en charter op een eenvoudige manier op te leuken.


Tijdens de presentatie werden er kruipende kevers geprojecteerd. Alle zinnen van het charter liepen weg tot iedereen had ondertekend. Pas dan bleven de zinnen staan en kwam het charter tot rust. Deze video werd gemaakt samen met tBEDRIJF.

De mensen die wachtten tot het hun beurt was om te ondertekenen konden luisteren naar een geluidswolk met daarin de getuigenissen van vroegtijdig schoolverlaters.


Ook minister van onderwijs Hilde Crevits kwam en zag dat het goed was.